Överlevnad

Tillbaka i Älvdalen efter nästan två veckor på hemmaplan i Skåne och rakt in i skolbänken för att grotta ner oss i överlevnad och jaktteknik inför slutprovet om två veckor där vi ska vara ute i fem dagar och ta oss från A-B med diverse hinder på vägen. (Detta är helt och hållet eget påhittat upplägg) då vi inte har fått reda på hur något ska gå till… Än så länge.

 

img_20161017_132233.jpg

 

En del av veckans utbildning har bland annat innefattat olika fiskemetoder och olika fällor mer eller mindre lagliga för att kunna överleva ett scenario där vi kommit så off att vi inte kan få tag i mat eller hjälp på flera dagar och måste få näring på annat sätt än att sätta igång stormköket.

En annan del har varit att titta på naturen och spåra olika djur, och var dem kan tänkas komma igenom eller befinna sig i olika situationer. För att så effektivt som möjligt fånga in byten i dem satta fällorna.

img_20161020_124918.jpg
Skinflå är det snabbaste viset att få fågeln färdig för grytan, eller elden.

På en annan överlevnadspunkt så tar börjar livet efter skolan att spela större och större roll.

Efter examen så beger jag mig hem till Skåne igen och börjar jobba på Naturkompaniet under den tid som återstår innan jag beger mig av till Nepal för att genomföra mitt projekt: Educate Nepal. Denna tjänst kommer jag dessutom kunna att återuppta när jag är tillbaka från Nepal.

Ovanpå detta har jag dessutom lyckats få tag i en kontakt som kan tänka sig gå in med sponsring för inköp av litteratur till skolan inom engelska och it-kunskap.

wp-1476616400024.jpg
Trotts sponsring så ligger ändå projektet på budgetnivå

Detta har varit en kritisk del i projektet där det varit svårt att få tag i sponsorer som kan tänka sig sponsra med ekonomi till litteraturen.

Educate Nepal är ett projekt som startade i somras när jag träffade Pemba Sherpa i Stockholm där han gav en föreläsning om Jordbävningen som drabbade Nepal förra året och hur hans hemby Patle drabbades av efterskalven.

Projektet kommer att gå ut på att lära barnen engelska och lärarna it-kunskap i byns skola för att hjälpa dem komma upp på benen igen efter naturkatastrofen.

Här kan ni läsa mer.

 

fb_img_1476700291536.jpg
Besök i Skåne innefattar såklart en Rhodosrulle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.