Sista månaden.

Den sista månaden i skolan är nu inledd. Nyheterna pratade om sommar, höst och vinter i hela landet och mitt beslut om att lägga mitt egna äventyr i somras känns helt rätt.

img_20161005_081129.jpg
Sponsormöte på stadshuset i Landskrona.

Dem flesta i klassen befinner sig nu på sina ”Egna Äventyr” medan vi andra som planerade in våra äventyr i somras istället håller på med framtidsplaner, praktik som uteblev i somras och försöker på bästa sätt förbereda oss inför den stundande tiden.

Just nu sitter jag hemma i Skåne och har en ”ledig” socialrelaterad helg. Familjen måste få sin tid också. Jag har även hunnit med en föreläsning i Malmö där min vän Johanna Johansson höll ett föredrag om sitt 7Countries 7 stories, där hon cyklade 300 mil genom östeuropa, från Polen till Grekland.

Men huvudsyftet till vistelsen är praktiken, som jag lyckats förlägga på Naturkompaniet i Lund.

wp-1475920068918.jpg
Välkomna in för att pre-vinterhandla!

 

Detta är för övrigt min hemmabutik och den butik som försett mig med den mesta friluftsutrustning genom tiderna. Så det hela känns lite som att komma hem. Här ska jag befinna mig en vecka framöver för att kompensera för missad tid i somras.

Samtidigt som detta så försöker jag ro iland det jag ska ägna mig åt efter examen. Ett projekt som föddes under praktiken i Stockholm. Nämligen att jag ska bege mig ner till Nepal och byn Patle, Pemba Sherpas hemmaby.

dsc_0028.jpg
Pemba Sherpa och Jag i somras i Haglöfs brandstore.

Detta projekt har jag döpt till Educate Nepal och är ett privat projekt där jag inte har någon organisation i ryggen som jag jobbar för.

Här ska jag hjälpa till att bygga upp och undervisa på en skola, som Pemba bestämt sig för att bygga på en bit land som han ärvd av en släkting. Här kommer jag att befinna mig under en period av tre månader till att börja med, för att kunna säkerställa en viss utveckling och inlärningsprocess hos barnen. Mer om själva projektet kan ni läsa om här.

Just nu letar jag sponsorer, försöka rodda ihop med litteratur inom engelska och datorkunskap som jag kan ta med mig ner till Patle eller köpa när jag kommer fram till Kathmandu. Mail skickas, privatplanering organiseras och roddas runt för att få gjort så mycket som möjligt nu när jag är hemma.

Ett exakt avresedatum tas fram när alla måste-uppgifter är gjorda.

wp-1475920076420.jpg

Detta projekt har fått egna sidor på bloggen och Facebook där jag kommer att göra uppdateringar om vad som händer och hur utvecklingen går.  Och i slutändan… ja vi får se vad jag hittar på där, har några idéer men inget som är vidare utvecklat i nuläget.

Håll er uppdaterade på den officiella sidan: Educate Nepal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.