Grövelsjön! En start på nya året.

on

Det nya året är en vecka gammalt och kunde inte börjat bättre!

I måndags begav jag mig till Grövelsjön för en återträff med Linnea, Erika och Åsa, då Linnea och Erika skulle uppträda på Grövelsjöns fjällstation under måndagen och tisdagen. Fjäll i vinterskrud och livemusik, Kan inte bli mycket bättre än så!

zVBMY8RX8KcQtcNRHXDxXE9to0EyP1-a-4MAHRm2dHw
Vind och blöt nederbörd resulterar i svårnavigerade ledkryss

Efter den akustiska spelningen av systrarna Waara, i iDyllen på fjällstationen som förövrigt gav stället en helt annan atmosfär än vad man är van vid, var  det dags, som vanligt, dags för en runda pingis i Norskarummet. Men då det är högsäsong på stationen blev dagens runda kortvarig när detta krockade med Yogatimmen.

DSC_0004_23
Systrarna Waara i rampljuset

Vi drog oss istället tillbaka ner till personalhuset för lite chill, sällskapsspel och snacks. Senare på kvällen var det dags att göra sig i ordning för tältuppsättning och en natt ute.

2CzsfLGCqPL1xMMbHp9JA1PuK3tuZM-ELIW8GIHNmiE
Inspekterar tältuppsättningen.

Till min hjälp följde Åsa och Erika med mig ut, lite för att Erika skulle få hjälpa till att sätta upp ett tält inför ett kommande projekt systrarna Waara står inför senare i vinter.

 

Efter en schysst natt i ett vindstilla vinterlandskap ringde klockan för frukost och en ny kall krispig morgon.

Frukost, och förberedelser för en dag på fjället, vilket innefattade varmt vatten, en mattermos och en portion av min egna torkade mat begav vi oss av på turskidor upp på fjället.

DSC_0005_23
Ut på tur aldrig sur, inte i detta sällskapet iallafall.

Dagen började med minusgrader runt 15, och vindstilla. Vi kämpade oss upp för fjällsluttningen mot kalfjället, jag gick  på ett par vallningsfria skidor, med fiskfjäll. Vilket gör att man slipper fästvallan helt och hållet, samma modell som mina egna men sprillans nya.

28i5fmMV87U2DnIKb9kS0adwt2JM2vszBRZfJc7JawM
Svårt att inte se livet från den ljusa sidan en sådan dag.

Vi nästan flög fram med optimalt före och kanon väder, solen kom fram fram mot lunchtid och vi bestämde oss för att bege oss till en raststuga som låg någon kilometer längre fram.

Utan pulka var det som att springa fram på fjället vilket gjorde att jag stack en liten bit i  förväg. Väl framme vid raststugan grävde jag och Niclas en solgrop och klädde denna i liggunderlag.

 

Och så var det dags att se hur resultatet av blötläggningen gått. Jag lyfte på locket och rörde runt innehållet, mammas hemlagade lassange. Pastan var lite väl uppblött men smakerna var där, det var som om maten kom direkt från ugnen hemma i landskrona, men nu med en fantastisk vintermiljö med fantastisk utsikt i solen.

DSC_0026_16
Soldränkta vänner i lunchgrop

Medan jag fortsatte äta, började dem andra brottas på mer eller mindre allvar med varandra för att försöka få upp värmen innan maten. Väl tillbaka på fjällstationen efter en totalkrasch med knäet i en sten vid sista nerfarten, sammanställde vi scenen för kvällens show innan middagen serverades och lite tid för att fräscha upp sig och dra på lite mer passande kläder för inomhusaktiviteter.

DSC_0038_7
Eftermiddagssolen och dubbelt regnbågsfenomen 

Trerätters bestående av gravad lax och pepparrotskräm, stekt renkött, potatisgratäng, grönkålsdolmar och en  schysst skysås. Som avslutades med en pannacotta och en irishcoffee. Blev dagens middag innan kvällens huvudaktivitet.

 

KlAQET0wb2552qRKWtzog6-mk9eywvjFsNNT1akKUj8
Scenvanan bara lyser

Spelningen drog igång som planerat klockan 20:00, med lite varierat upplägg jämfört med dagen innan och med ljudsystem blev kvällen en upplevelse i sig, som lite senare på kvällen mer liknade en firmafest på fjällstationen, med lite olika kaffedrinkar och ett gästframträdande med duosystrarna, framförde vi klassens låt från eventet Höstglöd från i höstas.

DSC_0021_16
Folk klagar på kylan där hemma och jag står här som, ”Det sticker i näsan.”

To be conntinued…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.