Nepal – Kathmandu

14/12-16

 

Två dagar har nu passerat sedan jag kom till kathmandu.

 

Efter diverse förseningar i Dubai, med föregående 12 timmar transefertid, då jag dessutom lyckades ta mig ut från flygplatsen, enbart för att få förklarat för mig att jag fick ta taxi runt hela flygplatsen för att kunna komma in igen.

cimg1647
Min egna balkong hemma hos Pemba

Efter dessa små missöden och all väntan med flertalet koppar kaffe och diverse matintag så så   började det så äntligen bli dags att taxa ut till flygplanet som skulle ta oss till Kathmandu via en taxibuss som tog oss till andra sidan flygplatsen.

 

Detta plan liknade dem som vi har hemma, när man flyger inrikes, lite smalare säten, inte så gott om benutryme och enbart enklare kall mat.

En mindre besvikelse, eller mer än dysterhet att jag inte laddat upp med ett riktigt mål mat på flygplatsen innan vi lämnade, när jag på väg till Dubai fått en brett säte, egen tv, och varm lamgryta med ris, inkluderat gratis dryck hela vägen.

dsc_0003_7
GPSkarta i realtime över flygresan till Dubai

När vi så kom till Kathmandu, som kändes som mitt i natten, väntade ytterliggare väntetid och en första yns av panik/hemlängtan/ångest när jag skulle skriva in visumansökan då jag kom på att jag inte hade någon direkt adress att skriva in för min vistelse.

Men en tjänsteman hjälpte mig att trycka in något enbart för sakens skull och så fick jag min stämpel i passet och kunde fortsätta ut till ankomsthallen via en stunds väntan vid bagagebandet.

dsc_0008_7
Tidsfördriv på flygplatsen i Dubai

Ute i vänthallen hittade jag inget familjärt ansikte utan fortsatte ut till gatan där taxibilar och bussar väntade på resenärer som skulle transporteras in till Kathmandu.

 

Så, på andra sidan gatan såg jag ett bekant ansikte scanande efter någon på vår sida, med en datorskriven lapp i handen, när jag närmade mig lite till såg jag att det var mitt namn, och Pembas ansikte sken upp när han upptäckte mig, eller min stora bag jag hade hängande över axeln.

 

Han välkomnade mig på typiskt Nepalesiskt vis med en gul välkomstskarf och hälsade mig sedan välkommen och förklarade hur glad han var att jag hade kommit fram.

Vi hamnade sedan i en taxi som tog oss genom Kathmandu och hem till Pemba.

dsc_0010_7
Klassisk nepalesisk middag. Serverad som en kung!

Hemma hos Pemba, som förövrigt har ett riktigt fint hus, ovanpå en kulle med utsikt över Kathmandu och med ett kulligt landskap på baksidan med två tempel högst upp. Här har jag fått mitt egna rum, i Pembas bönerum, vilket är större än mitt rum hemma med en dubbelsäng, egen toalett med dusch.

 

Utsikt åt båda håll hemma hos Pemba, downtown Kathmandu och Hillside med kloster på andra hållet.

 

Jag fick precis reda på att vi ska bege oss till Patle imorgon efter en dags försening, efter att Pemba fått tag i en Jeep som ska ta oss den 14 timmar långa resan till Patle.

 

Resterande inlägg kommer att bli med enbart två små bilder då det kommer ta för lång tid att ladda upp allt i Patle. Detta kommer att ske på lördagar då skolan är stängd. Det blir bättre uppdatering från hela resan när jag kommer hem igen. Eller kommer tillbaka in till Kathmandu med bra wifi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.