Fjällräven polar.

on

Igår öppnade ansökan för Fjällräven polar. Ett event där vanliga personer får chansen till att med hjälp av hundspann ta sig 300 km i den arktiska miljön av Norra Norge och Sverige.

Just nu när jag försöker komma åt mer information på deras hemsida så ligger den nere pga. att den har crashat av alla som varit intresserade av eventet.

fjallraven

Men i det stora hela handlar det om att vanligt folk ska få chansen att uppleva den norra delen av Sverige och samtidigt kanske göra något dem aldrig tidigare gjort.

Detta drivs av Fjällräven som dessutom står för mycket av utrustningen och allt som tillkommer i form av kostnader för eventets deltagare. Som det verkar är detta ett eftertraktat event.

För att få bli en av deltagarna ska man på något medialt vis, bild eller video och text berätta varför just  du ska få vara med. Sedan sker en röstning som man själv får pusha för på sitt egna vis och den som har flest röster vid antagningen blir vald.

Dessutom väljer även Fjällräven själva ut en deltagare från varje land, vilket gör att man medverkar i landslag om två personer.

wp-1476616400024.jpg

Tyvärr kommer 2017 års tävling att hållas för kort in på efter att jag kommer hem från Nepal så detta kommer bli ett framtidsprojekt. Under tiden ska jag försöka planera in ett nytt äventyr till nästa sommar/höst beroende på hur jag kan lösa detta med jobb, pengar etc.

Madl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.