Stockholm-Älvdalen-Mora-Kavaj.

Miljöbyte, från storstad till landsbygd och återkoppling till en av de svåraste och första/största motgången under Paddla för dalälven, för närmare 2 månader sedan.

dsc_0024.jpg
En blick över ett av dem värsta ställena under paddlingen! Här vagnen kollapsade.

Förra helgen begav jag mig från storstaden till den lite mindre staden Mora, för att ta mig vidare till Älvdalen för att hämta ner min bil till Stockholm.

En sista minuten biljett, en stressprocess för att komma in till centralstationen. Avkoppling på tåget med musik i lurarna, innan ankomsten till Mora och problemet att komma in på skolan skulle tas om hand.

dsc_0019.jpg
Miljöombyte på väg.

Solen och värmen fanns i Norr och jag ångrade snabbt mitt val av klädsel. En stadskarta från bensinmacken så man smälte in med resterande turister, (not) sedan bar det av mot MR D´s hus för att lokalisera en nyckel.

img_20160827_135338.jpg
Som en turist utan kompass. Hitta i ”staden” problem!

 

Efter en mindre expeditionsresa med tåg, gång och buss fick jag så  tag i bilen och begav mig tillbaka mot Stockholm, och dagens vardag igen.

 

Onsdagen blev en ledig dag efter att ha fått schemautskick och kursupplägg inför examineringen till blå nivå inom EPP, som var tvunget att åka ut och öva på inför återkomsten till skolan. Jag slängde mig i kajaken för att hitta några vågor i lagom storlek för att öva på surfteknik. Men efter två timmars paddling rakt ut i fjärden fanns inte så mycket som en bris.

 

 

Med andra planer för kvällen så vände jag så om för att hinna komma tillbaka till tåget mot staden där det vankades after work på Clarion Hotel Sign, i podcasten Huskys tappning. Magnus Ormestad och jag har haft en del kontakt under året sedan vi träffades för första gången under Vildmarksmässan i våras. Senast när jag frågade om Pod-utrusting.

dsc_0033.jpg

Väl inne på plats bjöds det på tilltugg och dricka i baren, tillsammans med gamla bekantskaper från Vildmarksmässan, däribland Maria Granberg och Martin ”Bruce” Lundberg, Huskys egna Magnus Ormestad.

Lite nya bekantskaper skaffades och tid att ”sitta ner” med Magnus, Bruce och Maria för att diskutera branschen, sponsring och skolan. Ovan på detta fick jag sålt in skolan och förklarat för folk att det är oss dem har hört talas om när dem hört om en kick-as utbildning inom området.

aw.jpg
Bild av @Helenateodora

 

Helt enkelt en lyckad dag bortsett från bristen på vågor och lite livligt vatten… Kanske blir bättre nästa vecka när man befinner sig på västkusten, man kan alltid hoppas!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.