Första dagen i skolbänken och Wäsatest.

Nu har vi haft vår första riktiga skoldag med skolbänk framför oss, efter närmare två månader på resande fot av olika kvalitéer.

Denna dagen innefattade föreläsningar om våra LIA-perioder samt ett första Wäsatest med den nya klassen.

dsc_0017.jpg
Första instruktionerna, första dagen om hur man går med stegjärn.

Det hela började egentligen redan förra veckan, när vi bara hann öppna dörren i Älvdalen innan det var dags att packa om ryggsäcken och tältet för att lasta bussarna och styra mot Jotunheimen ännu en gång.

Denna gången begav vi oss lite längre in i Jotunheimen dock för att komma till ett glaciärtätt område. Krossbu. Här spenderade vi fyra dagar med att vandra på glaciärer och hantera rep, stegjärn och arbeta i replag, med allt vad det innebar.

Räddningsövningar, teknikträning blandat med lite geologi och turupplägg fyllde dagarna. Efter kursen hade vi en inbokad guidning på ett glaciärmuseum! WOHO! (Ironisk glädje) Men detta visade sig långt om läge vara intressant med en väldigt bra guide, samt upplägget på turen som tog oss över gammal glaciärmark och in under själva glaciären som hade utformats till en mindre museum.

dsc_0054.jpg
Glaciärmuseet i Juvashytta.

Efter en positiv överraskning av museet begav vi oss snabbast möjligt mot civilisation och den långa bilfärden hem. Äntligen skulle man få landa i Älvdalen och bara få vara en dag.

Denna ”lediga” dag innebar föreläsningsförberedelser, filmredigering och spellista formatering inför den fasansfulla dagen som skulle komma. Första skoldagen med LIA-pesentation och Wäsatest.

dsc_0002.jpg
Wäsatest-starten, mycket folk som ska slåss i backen idag.

Nu i efterhand så kan jag summera dagen som lyckad, en del skratt frambringades under presentationen. Filmen blev lyckad även om den blev något lång, och Wäsatestet genomfördes, mer döende än vid medvetande, med slutresultatet av försämrad tid och insikt av att träningen måste tas upp på nytt samt en magsyrespya ägnad magisterns belåtenhet.

 

Imorgon är det tillbaka i kajaken, denna gången med ordet fors framför sig då vi kommer genomföra vår forskajaks-utbildning som många bävar inför med sitt ”kalla” vatten och rollvändning.

 

dsc_0018.jpg
En glaciärspricka i isen, en av många som korsades under veckans utbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.