Paddla för Dalälven del 1.

Tre dagars paddling, en dag stadsvandring och en ocean från himmeln har passerat sedan jag lämnade Älvdalen i måndags.

wp-1468572745361.jpg

Just nu sitter jag lite utanför Torsång och uppdaterar omvärlden om vad som hänt och händer. Hittills idag har det varit uppehåll men molnen ligger tätt på himmeln. Nästan synd att ha vilodag idag.

Tanken var att vila igår, men då jag insåg att jag var tvungen att dra kajaken genom Borlänge och dessutom lyfta förbi två dammar idag så tog jag tjuren vid hornen och asade hela ekipaget genom stan igår. Blickar, hej och två hjälpande personer som sköt på några kvarter gjorde att jag kom fram till vattnet på andra sidan vid 17-tiden.

dsc_0004_47.jpg

 

Redan första dagen började det strula när jag knäckte min kajakvagn vid andra dammen. Frustrationen viste inga gränser då jag visste att jag hade minst ett hinder kvar för dagen innan jag kunde slå läger.

Vid tredje dammen träffade jag på en husbil och ett par, Björn och Barbro. Som var ute på semester. Björn hjälpte mig upp med kajaken och blev uppfinnarjocke över kärran medan Barbro bjöd på godis.

 

Efter ett tag insåg vi att det var lönlöst och använde en av parets cyklar för transport istället.

 

Väl i Mora fick jag så kontakt med Leif på ”Trycket. Han i sin tur kontaktade sitt gammla jobb i Leksand om dem kunde hjälpa mig. Dem sa att dem var på plats från 0600 dagen där på.

Jag hoppade i Kajaken samtidigt som jag tackade Leif för hjälpen och paddlade på för att komma till Leksand.

wp-1468575957452.jpgEn felpaddling och lite samtal fram och tillbaka så blev jag hämtad av Peter på Spiraltrans i Leksand, som körde mig o kärran till verkstaden där Marcus fixade en hemmaspecial-lösning och skruvade ihop vagnen igen.

Nu lite vinglig men med en fungerande vagn, puttade jag ner kajaken i älven igen och fortsatte ner mot Borlänge som var kvällens mål.

 

En felnavigering som nästan tog mig till fel sida av sjön paddlade jag tillbaka mot inloppet till älven och det oväder som jagat mig hela dagen.

Småregn följde mig ner längst skogbeklädda sluttningar med enstaka hus utmed sidorna. En lunch och samtal om Landskronavarvet, sedan vidare ner till en oändlig raksträka som skulle ta mig till Borlänge… Kanske? Sträckan tog aldrig slut och efter varje krök fortsatte skogen följa älven.

wp-1468575948952.jpg

Väl framme i Borlänge paddlade jag sä under infartsbron och vidare till en brygga och en lite gräsplätt lagomstor för tältet där läger inrättades och jag somnade två sekunder efter att jag tryckt i mig en macka.

 

Borlänge… Ja alla som följde mig igår vet att det regnade. Konstant! Och att det var ett allmänt helvete. Tung kajak med sned kärra och asfalt mdd uppförsbackar, missvisningar och frågande blickar o en del hej tog jag igenom staden.

När jag kom till Ångbåtsbryggan fick jag ett sms av att två personer jagade mig efter att dem fått reda på att jag var i staden.

Lite trevägskommunikation senare träffades vi på en sidoväg och frågor besvarades och en förfrågan om att bo över natten hos dem kom på tal.

Några kilometers paddling och en upphämtning på lämpligt ställe gjordes innan det serverades mat, en säng, och en dusch!

img_20160715_101454.jpg

Idag blir det avfärd efter lunch för att ta mig vidare ner en bit mot Avesta.

Det kommer en ny uppdatering utmed vägen när jag är torr, mätt o varm på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.