Förberedelser inför Paddla för Dalaälven.

on

Tisdag och jag sitter åter hemma i Skåne efter en helg i fjällen med den första ”riktiga” utförda guidade turen för min del.

wp-1467655103783.jpg

Denna veckan handlar allt om förberedelser, packning och sista inköpen och fixen inför nästa vecka. Då jag åter åker upp till skolan, men denna gången för att sjösätta en Kajak i Österdalälven och påbörja en paddling nedströms som ska ta mig 34 mil i sydöstlig riktning mot Skjutskär och Gävlebukten.

Tanken bakom detta grundar sig i ett möte i våras när jag stötte på Annelie Pompe i Göteborg under Outdoormässan. Där vi började diskutera hennes Seven-summits-bravad. Tankarna kring utbildningen samt vad och varför jag gick där.

Det hela slutade med att Annelie bjöd in mig till en paddling i sommar som hon och en vän skulle iväg på under, just det, nästa vecka. Denna blev dock inställd pga en axelskada. I samband med att jag var roddare åt Super-Tina och Stål-Micke, när dem sprang vasaleden lite senare på våren, berättade jag om turen med Annelie i samband med att frågan kom upp om vad jag skulle göra som mitt ”Egna Äventyr”. Då kom Tina med idéen att jag kanske skulle paddla Dalälven. Eftersom konceptet med det Egna Äventyret ska innefatta några specifika punkter.

Bla. ska äventyret ha anknytning till skolan.

Det ska kunna leda till utveckling av det egna varumärket, ”Jag” samt innefatta upplägg, planering, roddning, och allt annat nödvändigt för att kunna genomföra äventyret.

Lite fundering fram och tillbaka, koll på kartor och funderingar på hur det hela skulle gå till så sitter jag nu här.

 

Detta äventyr gör jag ihop med Håll Sverige rent, Under namnet Paddla för Dalaälven för att påpeka nedskräpningen av våra sötvatten. Förhoppningsvis kan jag även få med er, att på hemma plan hjälpa till att städa upp vattnet runt omkring där ni bor, samt få er att ta steget ut till att upptäcka vad ni har för äventyrsmöjligheter alldeles inpå knuten.

 

wp-1467655117142.jpg

Kanske är det någon som sitter hemma och inte riktigt vet vad man ska göra på semestern? Säkerligen finns det något ställe i närheten av där ni bor där ni kan hyra en kanot med familjen för några timmars ro samtidigt som ni tar er djupt in i vildmarken som ni inte kan se från Europavägarna.

wp-1467655051798.jpg
Det ligger en cykel på botten, kanske inte något man samlar upp hur som helst.

När ni är ute och samlar i sommar så kan ni visa ert engagemang genom att posta en bild med taggen #Ettskräpomdagen Så kan vi se hur många vi är som engagerar oss i detta.

 

Utrustningen till kanotpaddling kan man hyra med kanoten oftast i anslutning till det ställe där turen ska vara.

Jag har fixat fram min låneutrustning från skolan, eftersom en kajak med tillbehör inte är något man spottar ur sig som en vanlig Svensson bara sådär.

Resterande utrustning jag kommer ha med mig har jag länkat här under så att ni kan se vad man kan behöva  ha med sig vid en sådan här tur.

Checklista Packning

Här kan ni läsa mer om själva turen. Paddla för Dalälven

Ge ditt bidrag Paddla för dalälven

håll sverige rent.

 

Efter äventyret bär det av söder ut igen, men till Östkusten och Saltsjöbaden. Med bil eller kajak har jag inte kommit fram till än.

Paddlesports ska jag spä på kajaksnacket och praktisera på en kajakbutik med uthyrning.

Där ska jag umgås med en annan kille i 7 veckor och grotta ner mig ännu mer i kajak och paddlingens ädla konst. Möjligheten finns även att det kan läggas in några nybörjarkurser som jag kommer att hålla i… Mer om detta när jag väl är på plats.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.