Sommaraktivitet och Biggame!

on

Sommaren är i fullgång och midsommaren är precis förbi. Vissa ligger fortfarande med ångest och bladen på midsommarstången håller på att gulna.

dsc_0010.jpg
Enrédisken där allt pappersarbete äger rum, samt utrustningsutläming.

Andra tar sig i kragen och beger sig ut i skogen för att träffa ungefär 90 andra med gemensamt intresse, skriver in sig och förbereder sin utrustning för action.

Idag är det söndag och dags för Midsommarens ”Biggame.” Ett koncept skapat av Paintballbanan i Saxstorp där alla deltagare delas upp i två lag för att mötas i en färgsprakande omgång med åtta olika matcher av paintball.

dsc_0012.jpg
Spelgenomgång

Jag vaknade tidigt och vred mig några gånger och funderade på om man skulle… Vid lite överläggning så packade jag ryggsäcken med utrustning, vatten och kaffe och begav mig mot drabbningsplatsen.

Vapnen kommer i alla möjliga former och sorter.

Väl framme hade scenen förändrats något sedan sist jag var på plats för ganska precis 8 år sedan. En separat ingång till området hade byggts och inhägnade nu en del av den gamla parkeringen.

Men efter att ha kommit igenom entrén såg stället ut precis som det gjorde, när jag hade min slutpraktik i gymnasiet. Efter inskrivningen och lite hälsande på gamla bekanta med diverse olika hälsningsfraser och genomgående, ”Vad gör du nu?”-snacket, så drog spelen igång, något sent. Först en genomgång av spelregler och förhållande sätt av en av domarna, innan den förklarande texten om spelupplägget presenterades.

 

Standard hyrutrustning och dagens spelschema.

En Tipmann 98 med standard mask och extraboll-påse med 500 st. Ett måste vid ett biggame.

Varje bana gick i två matcher där lagen bytte position efter varje match. Rostig som man var, stannade man inte kvar i matchen många långvariga minuter. Hade man tur sköt man ut någon samtidigt som man offra sig själv genom att försöka avancera när laget var nertryckt bakom plank, stockar och diverse skydd som kunde hittas.

yellowalone
Vissa tar striden medan andra väntar på fritt skottläge.

Vissa dueller blev i närkamp där märkena efter träff syns än idag, två dagar senare.

Andra bollar kom flygandes från alla möjliga håll, från vad som såg ut att vara från en försvarande buske men någonstans där inne i det gröna satt en röding och matade ut boll efter boll. Efter träff ska man bege sig ut till samlingsområdet där alla anlände efter matcherna för att tvätta rent kläder, masker och vapen.

Då gäller det att sträcka upp bössan så högt som möjligt och bege sig fortast möjliga, men genom att gå till detta område. O givetvis försöka undvika att bli träffad ytterligare av vinande bollar.

headshot
Vissa träffar är mer lättaccepterade än andra.

Dagen slutade med att röda laget vann, antagligen pga. att vi i gula laget inte var tillräckligt aggressiva i vårt spel.

Alltså en välförtjänt vinst.

friends redteam
Band of brothers. som alla andra friluftsaktiviteter så finns det små gränser för vilken utrustning man kan ha.

Nästa Biggame äger rum om en månad. Sista söndagen i Juli.

Jag kommer tyvärr inte vara där då, eftersom detta infaller mitt i min LIA-period som spenderas i Stockholm.

Det går även att boka spel på anläggningen, företag som privat. Event, kickoff, svensexa, möhippa, födelsedagskalas, you name it. Paintballbanan.com

domare
Som domare kan det vara rätt skönt att ha ett extra skydd vid dem snabba spelen. Robin inspekterar en möjlig träff på en röd spelare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.