Erfarenhetsturen och ”sommarlov”.

Regn, regn och regn, skog skog och mer skog…

Så såg min första lediga dag ut och sommarlovet invigdes med en resa och ett besök på en av våra större öar. Öland. Där sightsign och nostalgi utspelade sig innan vidare resa nedåt mot hemstaden.

Ett skönt lugnt avslut av sista veckan i skolan helt enkelt.

 

dsc_0025_24.jpg
Ljuset i tunneln efter massa timmar med enbart skog.

 

 

Skolveckan bestod av en sista utmaning och fysisk utpumpning av klassen för att trycka ut det sista ”skol-slagget” innan batterierna skulle hem och laddas upp inför hösten, nämligen Erfarenhetsturen. En sträcka på ca. 8 mil mellan Grövelsjöns fjällstation och Idresportanläggning. Bara till att gå? Nja inte direkt. Sträckan var knappast gjord med kompassriktning utan bestod av 9 olika checkpoints där vi skulle ha fotobevis med oss tillbaka att ALLA i gruppen varit vid.

dsc_0005_42.jpg
Det börjar inte så bra när Adrian får dirigera om mot rätt håll på parkeringen. 30 sek efter start. 21:00

Fyra av dessa bestod av toppar av olika slag, Storvätteshogna och Städjan inräknat. (Dem två utmärkande topparna för vardera fjällområde.

dsc_0012_31.jpg
Första toppen, check!

Resterande tid gick genom myrar, skogar, och över vattendrag där vi skulle vada. Den gemensamma pinan för dessa ställena var myggen som svärmade tätare än vad vi haft på andra turer. Men med myggstift, (som idag är helt slut) och myggnät och en massa svärande och kliande tog vi oss fram, till en början med inställningen att det var en schysst tur som kunde bli något bra, till ”Låt oss skynda på så vi kommer bort härifrån.” och ”Är vi framme snart?”

dsc_0013_32.jpg
Första lägret, inget tält fick användas men det sades inget om egeninköpta presenningar. 😉

Vid sista lägret som vi såg som ett ljus i tillvaron fick vi även mobil och internettäckning. Då hade den andra gruppen som gick en lite annorlunda bana men med samma mål, postat en bild där alla fyra stod med varsin cola framför Grövelsjöns entré.

Vi kunde först inte förstå men efteråt när vi kom hem och fick berättat för oss hur dem hade lagt upp sin tur så ljusnade det.  Samt att dem var några mindre i sin grupp (Dem var 4, vi var 7, killar mot tjejer) med hög fysisk standard gjorde ju saken lite mer förståelig.

dsc_0018_27.jpg
Bakom nästa träd ska nästa checkpoint finnas, kanske.(?) Light is right, men 50 m klätterrep är obligatoriskt!

Väl hemma i föräldrahemmet möttes man av förändring och renoverade ytor. Mycket hade fått ny finish och ny fasad sedan sist jag var hemma i september förra året.

dsc_0017_29.jpg
Ett litet försök att få ner vikten iallafall med ett lättviktskök och torkad mat.

Nu väntar tre veckor med lite variation och ”ledighet” hemma i Skåne och en snabbvisit tillbaka till dalarna och Fulufjället nästa helg för en guidad tur, planering inför Dalaälvspaddingen i vecka 28, och jagning av sponsorer, nätverkande inför efter examen med jobbmöjligheter, och naturligtvis återse gamla vänner och få reda på vad som händer och vad som kunde ha hänt när man inte varit närvarande i den civiliserade världen på närmare ett år.

middag
Här fixar vi middagen! Mitt i  myggparadiset, skogen.

Jag ska även försöka få liv i Äventyrsgruppen för Skåne, så man kommer ut på äventyr även om man befinner sig hemma, det går viskningar om att det finns intresse. Det gäller bara att spika och träffa ett datum som passar in i ”sommarlovs-schemat.”

Glad midsommar!

vad
Pose like you mean it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.