Kajak-tiv sommar

on

Sommaren närmar sig blygsamt med inslag av milda, gråmättade dagar. Det återstår enbart en vecka kvar av vårterminen innan vi får en efterlängtad, varierad semester. Någon drar iväg på LIA direkt, medan någon sticker ut på äventyr och andra av oss tar oss hem till familj och vänner för att återkoppla med verkligheten ett tag.

dsc_0005.jpg
En del av den pedagogiska biten ur EPPsystemet.

För min del blir det en mindre roadtrip genom södra delen av landet innan jag hamnar tillbaka i Skåne för en veckas, nästan semester.

Verken studier, planering eller småjobb stannar upp bara för att man lämnar ”norrland”. LIAplanering ska sammanställas, sammanställning av sommarens äventyr ska göras, utrustning fixas m.m. Där emellan ska gamla arbetsuppgifter upptas på hemmaplan, och en s.k familjesemester, eller mer en guidad förklaring av vad och varför jag gör det jag gör.

 

dsc_0033.jpg
Njupeskär vid Toppen-foten av Fulufjället.

 

Veckan som varit har underlättat sommaren och höstens LIA en hel del, först med examination inom European paddle pass, EPP-Grön för havskajak.  och sedan dagen efter med ytterligare en examination inom samma system till turledare och examinator för folk som vill ta EPP-gul, nivå för havskajak.

DCIM100GOPRO
Från EPP-certifieringen på grön nivå.

Tillsammans med vårens forsränningsutbildning, samt NOLS-WAFA, sjukvårdsutb i höstas kommer sommarens paddeläventyr att underlättas avsevärt.

 

Där jag ska paddla Dalälven från Älvdalen till Skutskär, en sträcka på 34 mil. Denna idé grundade sig i att Jag stötte på Annelie Pompe på Outdoormässan i Göteborg, där jag fick förfrågan att följa med henne och några andra på ett paddeläventyr i början av sommaren, som tyvärr blev inställt. Med tankarna på att sitta i en kajak och korsa Sverige på bla. Götaälv fick mig att tänka, efter att ha haft besök av några gamla fjällisar:

Varför inte paddla Dalälven under det ”Egna äventyret”?

Och nu när inte sommarens paddeläventyr skulle bli av, varför inte flytta det egna äventyret till i sommar när det är varmt i vattnet och förhoppningsvis även i luften?

img_20160609_204558.jpg
Leverans från Outmeals inför nästa veckas terminsavslut.

Mer om detta kommer ju närmare avresedatumet jag kommer.

Nästa vecka ska vi avsluta terminen med Erfarenhetsturen, en tur där vi ska leda oss själva och gruppen från start till mål helt utan understöd av Magister D. Vi ska korsa, forsar, fjäll och sova ute på bästa möjliga sätt, vi får inte ha med oss tält på denna turen… Detta kommer bli väldigt intressant!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.