Tjörn

on

Jag är såld redan vid pitchen från MR. D om att vi ska till Tjörn för vår EPP-träning.

EPP är ett europeiskt system för folk som håller på med paddling på något vis, och står för European paddle pass. En satsning för att få en gemensam standard för paddelsporter i europa.

Hos Kajaktiv, i full gång att packa kajakerna.

Vi blev indelade i olika planeringsgrupper inför resan och i måndags begav vi oss av till Tjörn och Kajaktiv för att låna några extra kajaker och bege oss ut längst ”bästkustens” (västkustens) kobbar och skär för att öva paddelteknik och orientering.

Detta är ett ställe som jag sedan länge är förälskad i och kommer antagligen flytta till eller iallafall ha någon återkommande anknytning till i framtiden.

Skärgård som den ska vara… Okej lite sol hade inte försämrat bilden.

Saltet stänker upp i ansiktet och håret, dis och dimma sveper in över ön och sikten blir betydligt begränsad. Ledda av utbildningsledaren tar vi oss till den första lägerplatsen och slår upp vårt läger efter att ha fått peka ut på en karta var vi befinner oss.

Dagarna kantas av orienteringsövningar i smågrupper, teknikträning med roll, självräddning, paddelteknik och paddling i lite tuffare vatten med baksug, vågor och smala passager.

Vissa krigade på med tekniken mer än andra och någon hittade nya muskler, Jag försökte få kajaken att svänga åt båda hållen och inte bara höger, vilket gav mer eller mindre givande resultat.

En kombo som ofta skött sig bra på turerna. Liten plats, god användningsförmåga.

I korthet skulle jag kunna uppehålla mig resterande vecka i området och bara vara o surfa omkring på vågorna o känna doften av riktigt vatten. Men tyvärr gjorde logistiken det lite problematiskt att genomföra och resulterar förhoppningsvis istället i att jag återkommer under några av mina LIA-veckor istället för att bland annat fortsätta utveckla mina tekniker och förhoppningsvis guida lite i detta fantastiska landskap också.

…Nästa blir ett mail till ansvarig!

 

Mellan fågelskiten hittar man Hillebergtält, kajaker och Rasmus.

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.