Sjukvårdare i skarpa lägen.

on

Den tredje och planerade sista veckan är snart över och alla möjliga skador är omhändertagna.

dsc_0002_30.jpg
King of the mountain! Morgonrutin innebär att man tar skotern och kontrollerar ALLA backar efter eventuella faror eller skademoment som kan ha uppstått under föregående dag.

Först kom vi överens om att jag skulle vara i Säfsen i tre veckor, för att lära mig hur och vad skidpatrullen sysslar med om dagarna. Efter en och en halv vecka in så började det pratas om att förlänga vistelsen med en vecka beroende på hur utvecklingen blev. Samtidigt som jag blev förfrågad att följa med Elias till Stockholm i slutet av vecka 10 för att hjälpa honom och hans uppdragsgivare, Swett, med Nicklas Lautakoski i spetsen med att hålla i clinics och undervisa i expeditions- och friluftssjukvård på Vildmarksmässan under alla tre dagarna. Samtidigt som skolan i sin tur nämnde att dem hade ett intresse av att synas på plats och mingla runt, och värva potentiella nya elever till utbildningen som startar i höst!

12747462_10153339491545895_333422415620586011_o
Elias, min handledare, mentor och utbildare inom sjukvård. Kommer infinna sig i Stockholm under vildmarksmässan, och lära ut sjukvård som kan rädda liv på framtida äventyr.

 

2308067
Ansökningen till Sveriges bästa guideutbildning är nu öppen.

Ansökan

Självklart tackar man inte nej till en sådan här happening utan grov eftertänksamhet och djup granskning av sig själv. Eftersom det även finns en stor personlig och yrkesmässig vinning i att synas och träffa folk från branschen och knyta nya kontakter för framtiden.

dsc_0001_29.jpg
Innebandy fungerar bra som fys på annan ort.

Dom två senaste veckorna har varit högt och lågt. Allt från en lugn dag där jag var tvungen att ta skotern en runda runt berget för att inte bli helt koko av att sitta och vänta på att någon skulle skada sig eller behöva annan sjukvårdsassistans.

Ett kunskapsprov och administration känns som skönt avbrott i alla skador. Lite återkoppling och reflektion.

Till att skadorna har avlöst varandra med allt från brutna nyckelben, stukade fötter, KNÄN!! Som kommit in, nästan så man känner sig lite som en ortoped specialiserad på knän vid det här laget. Till mer allvarliga skador där rygg, nacke, ansikten och höfter varit inblandade och avancerad läkarvård har varit nästa steg efter att vi fixerat och tagit ner patienten från berget.

dsc_0009.jpg
Vi fäller denna masten! Nej, vi byter ut en dålig bult på sittliftens 8:de mast.

Så nu är sportlovsveckorna förbi och min sista vecka i Säfsen närmar sig.

Kortvecka då jag har lite sen helg och på fredag bär det av till Stockholm och Vildmarksmässan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.