Vildmarksmässan 2016

Helgen har bestått av mingel, varvningsförsök, och om att knyta nya kontakter.

En del kära återseenden, och starstrucked av vissa möten.

Allt detta under Vildmarksmässan i Stockholm, som ägt rum under helgen.

dsc_0005.jpg
Första dagen och någon timme in efter att dörrarna öppnats.

Säfsen-praktiken är avslutad och efter att ha riktat bilen söder ut vid femtiden på Fredagsmorgonen, ankom jag och Elias till Vildmarksmässan lagom för att rodda i ordning i Swetts monter där vi ska komma att spendera helgen.

Jag skulle hjälpa Elias att hålla i ett praktiskt första hjälpen-pass, där vi skulle lära/visa gäster hur man går till väga vid en olyckshändelse ute i fält, och hur man på bästa sätt håller en skadad person vid liv ute  i naturen.

received_10154020719299936.jpeg
Ibland får man vara skademarkör och bara hänga med.

Under tiden vi inte undervisade i sjukvård, hade vi ett extra uppdrag i Swetts regi med att promota företaget och dess resor, genom att erbjuda förbipasserande med en tävling. ”Att vinna en resa till Kilimanjaro.” Samt berätta om företagets andra resmål och andra frågor folk kom med.

dsc_1103.jpg

Utöver detta hade jag ett uppdrag mot skolan genom att promota utbildningen och lämna ut flyers till folk som skulle kunna vara intresserade av att söka till utbildningen i höst.

Samtidigt som jag gick omkring på golvet och promota skolan, hälsade på gamla som nya vänner, passade jag även på att ta kontakt med lite mer etablerat folk i branschen för att visa att jag finns och komma fram till vilka eller om vi hade några gemensamma intressen.

230806707.swett-logo

Under tiden som jag försökte få ihop allt detta ville jag även lyssna på lite olika föreläsningar på mässan, vilket inte var så lätt att få in i schemat. Men jag lyckades iallafall höra på Annelie Pompes Seven summits föreläsning samt Renata Klumska´s föreläsning om samma bedrift. Jag träffade även på Ola Skinnarmo och passade på att slänga några ord med honom, samt med massa andra trevliga och inspirerande människor från branschen.

dsc_0013.jpg
Tankarna går i studeringens tecken även under mässan, för att utöka den hjälpande handen.

Under denna helgen fick jag också äntligen träffa min kollega Eric Tornblad och slängde några ord vid olika tillfällen om allt från mat till tält. Redan första dagen fick jag även nöjet att träffa någon som jag inte räknat med att träffa, iallafall inte under Vildmarksmässan… Börje Salming! med fru.

Som intern höjdpunkt fick jag även vara närvarande när Årets äventyrare skulle utses, Lina Hallebratt och Said Belhaj som skedde bakom stängda dörrar med en lite udda trerätters, Hummersnittar, påsmat och pannacotta, som sköljdes ner med en lagom uppfriskande öl.

Helgen är nu slut och 2800 personer är iallafall medvetna om att Swett anordnar resor till Kilimanjaro, och en hoppfull är medvetna och informerade att Sveriges bästa guideutbildning har öppnat ansökningen inför höstens start.

YH-Fjäll och Äventyrsledarna Ansökan 2016!

 

Tack alla för denna helgen, det har varit Awesome! Hoppas vi ses igen nästa år.

received_10153994801437065.jpeg
Teamet från Swettmontern! ”He besta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.