Höstglöd!

Höstglöd

Man kastar i sig lunchen för att anta nästa punkt på dagordningen…

Detta är ett mönster man kommer tillbaka till efter en vecka i fält med bl.a Höstglöd på schemat, där luncherna inte bestått i att man kastat in maten i mikron för att sedan kasta in den i foderluckan från en sunkig f.d glasslåda.samlingsbild-bergans-01-2

Utan där man lugnt kunnat sitta ner och avnjuta förstklassig restaurangmat och en kopp kaffe medan man väntat på att halvdagsturerna ska återvända med hungriga nöjda gäster från dagens strapatser. Eller där man själv har suttit ute i den söderbelägna fjällvärlden och avnjutit vad man plockat med sig från frukostbuffén tidigare på morgonen ihop med gäster, där vi diskuterat utbildningen, naturen och vilken lav som växer likt ett täcke på fjällbjörkarna i terrängen.

Eftermiddagarna har spenderats runt vårt egenkomponerade ”AdventureCamp” som stått uppslaget på området kring Grövelsjöns fjällstation. Där vi bjudit in till olika aktiviteter så som nygräddade kolbullar och kokkaffe (Kolbullerecept) samt visa hur man lindar om en stukad fot, för dem återvändande gästerna eller för dem som bestämt sig för att stanna på fjällstationen över dagen. För att sedan övergå i det enda egentliga stressmomentet vilket var middagen som skulle intas, ställas undan och ibland dukas om inom loppet av 30 min.

150919 Höstglöd (71)

Efter detta har det bjudits på föreläsningar av bl.a. Johanna Lundgren med sin berättelse om 130 mil (Gröna bandet) på egen hand! Samt Niclas Bentzer och David Erixon, om sina De luxe-turer. Där dem senast gav sig iväg på en 70 mil lång längdskidstur i Yukon, Kanada. Som verkligen fängslade och inspirerade en till egna framtida turer på olika sätt.

Det hela kan sammanfattas med att det hela blev en extraordinär helg tack vare klassen, vars samarbete fortsätter att impa på en med samarbetsviljan och drivet från gruppen och enskilda individer.  Och framför allt våra Kick-as projektledare Ida Lindström och Linnea Nilsson-Waara som gjorde ett hästjobb med kommunikationen och planeringen med hela klassen och fjällstationen och inte minst schemaläggningen under helgen och vad som tillkommit i detta.

Utan er två hade vi nog stått och stampat kvar i något sorts planeringsstatus!

Till sist vill jag tacka alla inblandade från gäster, klassen till personal på Grövelsjöns fjällstation för en suverän helg vecka och helg!

//Sam

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.