Schoolmeeting

18/2 – 2017

Det hade talats om att det skulle vara ett stort möte på skolan, om skolan och utbildningens framtid. Det skulle vara lärare, Pemba och andra från byn som har betydande roll i samhället.

Även en talesman från utbildningsenheten i Okholdunga var på besök för att se dels hur skolprojektet går och för att höra vad folk hade att säga angående utbildningen, vad som behövs, vad som behövs förbättras och ta del av min och Leandros synpunkter om utbildningen.

CIMG3765
Inspektion av skolprojektet med Pemba, Ingenjören och minister Ekaraj.

Innan vi gick till mötet så mötte vi upp Jamji och talesmannen vid skolprojektet för att diskutera upplägget för skolan och hur allt skulle se ut när det är klart. Jag och Leandro hängde mest med som socialmediafotografer och fotograferade det vi kom åt när vi hittade tillfälle.

Vi gick runt skolan, in i den halvfärdiga skolbyggnaden medan Pemba och ingenjören förklarade upplägget.

Vi avslutade med att ta ett gruppfoto innan vi begav oss mot skolan och mötet.

CIMG3787
Skolligan samlad framför nya skolan.

När vi kom till skolan så satt barnen runt på skolgården som dem dagarna när vi haft ”The program” Men idag fanns här även föräldrar och andra från byn som har en röst som folk lyssnar på.

Som alla andra möten hölls detta på Nepali med enbart några fåtal meningar på engelska. Dessa var när den talande personen ville hälsa mig och Leandro välkommna eller förklara vad dem ville att vi skulle göra för att fortsätta med utbildningsprojektet när vi kom hem igen.

Eller när dem ville förklara att dem ville ha tillbaka oss i framtiden.

 

 

Mötet var ganska kort och avslutades med att jag och Leandro fick ställa oss vid podiet och förklara vad vi kommit fram till under vår tid här.

Självklart som vid andra tillfällen när man helt oförberett blivit tillsagd att säga sin åsikt så fick jag hjärnsläpp och kunde enbart komma på några få saker, som dock är dem viktigaste sakerna för utbildningen.

DSC04805
Gruppfoto efter skolmötet.

Efter mötet så begav vi oss tillbaka till Pembas hus med talesmannen och några andra från mötet för att äta middag och bara umgås, efter middagen så förklarade Pemba att han skulle hem till Pasan för andra möten den kvällen och dagen efter, men att han skulle komma tillbaka under lördagen.

 

Jag och Leandro avslutade kvällen med att se klart på ”Blood diamond” med Leonardo Decapio innan vi beslöt oss för att gå och lägga oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.