Pemba och Leandro

14/2 2017

Here comes an other post in Swedish from Nepal. When Leandro came to the Village.

 

Fredags var den dag då Pemba skulle komma tillbaka till Patle med den nya läraren från Brasilien. Leandro, en 28 årig ingenjör nyligen bosatt i Paris.

Han kommer att stanna här i två veckor och undervisa med mig i skolan.

DSC04811
Leandro och ”pappa” skalar potatis för kvällens middag.

Det blev Söndagkväll innan jag återsåg Pemba med det nya undervisningstillskottet.

Jag hade gått och lagt mig efter att ha fått flera indikationer på att dem inte skulle anlända förrän dagen efter.

Jag hade precis avslutat en film och var i full gång med att komponera en spellista för natten, när jag hörde en massa tutande, folk som halvsprang in och ut ur huset, och sedan en massa röster från yngre kvinnor som skrattade och fnissade.

Jag stängde av musiken och lyssnade efter vad som egentligen hände.

Plötsligt hörde jag Pembas röst först på Sherpa men efter en stund bytte han till engelska och välkomnade någon till sitt hem.

 

Efter ett övervägande om att ligga kvar och ta det imorgon, kom Pemba ut och undrade om jag var vaken och om jag ville komma upp och dricka öl med den nyanlända duon.

 

Jag sa att jag kom upp om två minuter samtidigt som jag öppnade en glipa i tältet och skakade hand med honom,

Jag krängde på mig mina kläder och lilla dunnjackan och halvhasade mig upp för trappan, för att mötas av ett fullt hus. Bla. samma kille som hade kört och ägde jeepen som tagit oss hit för närmare två månader sedan.

 

Vi hälsade och snackade lite introducerande med varandra om vilka vi var och drack lite öl medan jag förklarade lite grundläggande ord och fraser för Leandro. Klockan blev 0100 innan vi bestämde oss för att återuppta allt dagen efter.

Så jag återvände ner till tältet med en ny batch av chocklad och transfett som Pemba hade köpt med sig från Kathmandu. Chips! Var en sak som fick påsen att lysa grön, och transfetttarmen fick en mental styrka och ett lugn över sig.

CIMG3733
Introduktion och undervisning hos sjätteklassen.

Dagen efter begav vi oss till skolan i sällskap med både Pemba och Nuri som kom och hämtade oss som vanligt.

På skolan genomgick vi nu samma ritual som vi gjorde när jag först kom till skolan med presentationer och förklaringar om hur saker och ting var och skulle bli i framtiden.

Nytt var att all litteratur ska ändras till engelska efter denna terminen, och en förklaring från Pemba att jag var den första volontärarbetaren som hade varit på skolan.

DSC04627
Ner här eller?

Följande tid kommer att gå både inom guidning och undervisningens tecken då jag fått i uppdrag av Pemba att introducera Leandro för byn och omgivningen samt den kvarvarande uppgiften med att undervsa i skolan.

CIMG3738
Kommunikation kan göra mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.