Julafton

24/12-16

 

Idag är det julafton!

Just nu sitter jag med Spotify-Rocklistan och Foofighters, ”The best” i öronen och sippar på en halvkall cola som hängt med från Kathmandu.

Pemba har återkommit från sina möten för dagen men försvinner igen i eftermiddag.

I jämförelse känns det som att jag inte utför något när man kollar på hur mycket han har fått gjort på den tiden jag har varit här.

CIMG2071 (Small).JPG

Vägmaskinerna är på väg för att bygga vägen som ska leda till byn, skolprojektet är i full gång och grunden är så när som färdig till den första skolbyggnaden.

Pemba förutser att vägen är klar inom en månad och skolbyggnaden kanske kan vara färdig utvändigt innan jag åker här ifrån.

 

Igår kom jag hem till ett välfyllt hus efter skolan.
Pemba hade skickat en kurir med lite speciallbeställda förnödenheter… Och en julklapp.

Han hade köpt engelska böcker till skolan, från första- till femte- klass. Böckerna finns upp till åttondeklass och böckerna är mer pedagogiska än vad dem är idag som används i skolan och är på en bättre nivå utifrån barnens kunskapsnivå. Samt, det är ingen som har skrivit i böckerna sedan innan, så att barnen får anstränga sig mer för att ta reda på svaren.

 

Idag är det möte med skogsvårdsstyrelsen, eller den Nepaliska motsvarigheten, om hur skogen ska bevaras och om hur man ska kunna göra en plan för att bevara djuren som lever här, speciellt den röda pandan som är rödlistad.

CIMG2072 (Small).JPG

Sedan blir det någon form av firande av julen. Jag ska koka ihop min egna mat för ikväll med pasta som speciell ingrediens, sedan blir det film och lite cola med en extra snickers till. Hoppas bara att jag har någon film med jultema med mig.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.