Våraktivitet bredvid Älven

on

Även om det inte ser ut så när man tittar ut så är vintern slut enligt schemat och en ny gren inom äventyrsbranschen har fyllt dagarna. Kajak och paddling.

Denna veckan har vi belägrat simhallen i fyra dagar för att öva och fullända (vissa av oss iallafall) vår rollteknik.

Den teknik man använder för att komma på rätt köl igen om man skulle kantra med kajaken utan att dra av kapellet och simma i land.

Daniel ställer in våran Kajak så att den sitter som en handske. För att vi inte ska kasa ur den när vi hamnar upp och ner i poolen.

I början av veckan gjorde vi först en gemensam utvärdering om Jotunheimsturen, där vi gick igenom vad vi hade gjort och vad som kunde ha gjorts bättre. Efter detta kitade vi kajakerna så att dem passade oss och vi satt någorlunda bekvämt i dem. Innan vi begav oss till simhallen för den första blöta lektionen.

MR.D går igenom utrustning och berättar vad det är vi ska ägna oss åt den kommande veckan.

Väl i simhallen så visade MR. D oss hur det gick till att rolla och hur man skulle hålla paddeln, huvudet, hur vi skulle hålla kroppen, vad som skulle vara statiskt och vad som skulle följa med i dem olika rörelserna. Efter detta hade vi en liten genomgång i hur man simmar. Då alla i klassen inte är crawlare. Vi var några som tyckte att vi behärskade simsättet och fick visa upp vad vi gick för en och en, samtidigt som resterande klass och MR. D inspekterade och kritiserade våra stilar.

Sammanfattningsvis, jag höll en tekniklektion i crawling igår och alla visade på progress.

Ett kärt återseende av ett gammal ”andra” hem.

Resterande tid i poolen vilket sträckte sig över hela veckan, har vi spenderat mer eller mindre tid under vattenytan då vi gått igenom i våra huvuden hur vi ska utföra rollen för att, 1: Inte tippa över på andra sidan när vi väl kommer upp ur vattnet. 2: Inte komma halvvägs runt i rollen och ställa kajaken på högkant för att inse försent att vi inte kommer komma runt utan kommer rulla tillbaka ner i vattnet igen på samma sida. 3: Vilket håll som är upp, vilket som är ner, höger respektive vänster innan vi började vifta omkring med paddlarna som en pizzabagare med sin ugnsspade.

Jag kan ju inte påstå att tekniken är felfri eller att jag sätter hundra av hundra. Men! Jag kommer runt och löser uppgiften. Bidraget hade inte fått höga siffror hos Let´s dance-juryn och Tony irving hade fått användning för sina hållnings-kommentarer om han hade haft något att säga om det hela.

Som tur är finns det fler lediga helger innan sommaren och framförallt Tjörnresan, där man förhoppningsvis kan kasta sig i poolen igen och köra  på med några timmars rollträning till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.