Första hjälpen är väldigt individuellt då det baseras på din egna kunskap inom sjukvård och din kunskap om olika tillvägagångssätt i hur man tar hand om olika sår, skador och tillstånd av en skadad person.
Detta området kommer inte bli så djupt ingånget mer än att jag kommer ge ett basbaserat tips på vad du skulle kunna komma att ha användning för under en tur oavsett karaktär eller speciell utbildning. Dock rekommenderar jag att du går någon form av första hjälpen kurs. Det bästa är om den dessutom är orienterad åt friluftsliv och vildmark då scenarion och skador kan skilja sig mellan stadsmiljö och ute i vildmarken.
Vill du ha tips på olika kurser du kan gå så skicka iväg ett mail till mig så ska jag hjälpa dig. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontakt.
Men ett basic första hjälpen kit som man inte behöver någon direkt utbildning för att använda är följande:
Tryckförband för att snabbt stoppa en blödning.
Elastisk linda för att linda stukade fötter eller lägga ett stödförband.
Plåster för dem små såren.
En sax att klippa ut passande plåster eller eventuellt kläder som är i vägen.
Pincett för sårrengöring.
Våtservetter med tvål för sårrengöring. Spritade servetter kan irritera såret och leda till en infektion efter att behandling av ursprungsskadan är gjord.
Kompresser för sår som inte slutar blöda, kombineras med den elastiska lindan för att göra ett tryckförband.
Värktabletter som tar ner huvudvärk eller feber. Är personliga saker och alla tåler inte vad som. GE ALDRIG NÅGON ANNAN EN TABLETT, låt dem ta den själv!
Skoskavsplåster i olika storlekar och sorter.
Någon form av snabbsocker, gärna i gel-form då sockerarterna i dessa kan tas upp av kroppen utan att du riskerar att stoppa luftvägarna med en tablett eller fast-form.
Allt ska dessutom packas så att det är lätt att hitta och vattentätt. Klister och våta förband fungerar inte om dem först är dränkta i vatten.
Resterande utrustning i ett sjukvårds-kit är upp till var och en men dessa punkter är i alla fall ett minimi-kit som alla ska kunna hantera utan någon vidare sjukvårdsutbildning.