Torkning #1

Första torkförsöket är i full gång!

Enkel pasta med köttfärssås. Gjord från grunden med stekt gul-, vitlök och svamp i lite olja tills svampen och löken får fin färg och slutar vattna sig. Efter det tillsatte jag vanlig blandfärs. Brynte den till nästan all vätska försvunnit och tillsatte sedan salt, svartpeppar, och smoked paprikapulver ihop med en tetra av icas krossade tomater i basilika för att få lite mer smak i det hela. lät allt stå o puttra i 15-20 min tills det mesta vattnet i krossen förångats.

CIMG0996 CIMG1001

Ju finare bitar ju lättare blir det att torka, pga exponeringsytan till varmluften.

CIMG1005 CIMG1006

Santamarias Smoked paprika sätter fin karaktär på det mesta köttet.

Efter att den största delen av vätskan försvunnit från pannan var det dags att lägga allt på en av ollorna till torkugnen. det krävdes två ollor för att få med både den förkokta pastan och köttfärsen. En olla med enbart pasta på och en med köttfärssåsen på. Nu är det bara att vänta och se hur resultatet blir. Vilket resulterar i dåligt med sömn pga förväntningarna och förhoppningarna.

Timern är ställd på 8 timmar med 6 timmar kvar på klockan. Färskvara 593g.

CIMG1008

Återkoppling kommer med does and dont´s.

/Sam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.