I am Sam

Sams intresse för friluftsliv startade när han var sex år gammal och hängde med en kompis på ett scoutmöte.

Detta intresse växte sig starkare och resulterade i en gymnasie- och en högskoleutbildning till Fjäll och äventyrsguide, efter att ha besökt Jämtlandstriangeln en vecka i Juli under 2007.

Under skolgången och därefter har äventyr och resor, helst med kallare inslag, men även med värme och shortsväder blandats ihop genom både jobb och fritidsaktiviteter.

Som har tagit honom både till ställen som Nepal och Kanada, men även Mallorca och Svenska fjällkedjan.

I nuläget driver han det egna företaget Sam´s-Adventures, vars inriktning är att guida och utbilda folk som vill ge sig ut till fjälls eller lära sig mer om friluftsliv. Samtidigt som han inte allt för sällan betjänar samma kunder på Naturkompaniet som säljare och rådgivare.

För är det något Sam brinner för så är det fjällen och friluftslivet. Han vill därför ge dom som är nybörjare eller som precis har börjat sin vandring en gedigen kunskapsbas och push ut i vildmarken för att visa dom som är osäkra eller otrygga hur dom ska ta hand om sig själva, sina kamrater och sin utrustning för att få en så upplevelserik naturupplevelse som möjligt.