Vandring

Vandring är nog det som folk oftast tänker på när man nämner friluftsliv.

Ett område som man kan grotta ner sig i och läsa spaltmeter om allt från hur man ska förvara färskvaror till vad en komplett packning för en vecka i fjällen max får väga.

CIMG0397

Det absolut lättaste sättet att få ett grep om situationen inom området är att läsa allt man kommer över angående vandring, läsa forum om hur man bär sig åt, var man ska eller inte ska vandra och sedan köper ett halvårs prenumeration på en friluftstidning. Släng allt efter att du läst och analyserat sönder dig, låna ihop en utrustning och ge sig iväg på en egen fjällvandring. För att skaffa egna erfarenheter.

 

Visst vissa tips går att få reda på som är rätt onödigt att lära sig den hårda vägen. Indikationer på vilken utrustning som passar till vad och vad man bör undvika kan också vara bra att få reda på, för att kunna sålla lite i den uppsjö av utrustning som finns där ute som är mer eller mindre duglig.

 

Det väsentliga som man borde, måste lägga lite pengar på är:

Kängor

Ryggsäck

Sovsäck

Och tält.

 

Dessa sakerna kan antingen rädda eller stjälpa en hel vandring om man inte ser till att ha saker som man kan hantera, som passar just dig och som allihop inte väger som ett charterbagage.

DSC_0020_8

Förhoppningsvis kan dessa sidorna hjälpa dig på vägen till att utforska och undersöka vår skandinaviska fjällvärld.