Backpackning – sjukvård

Tänk igenom vad du har i ditt hemapotek. Vad finns där och vad är det du använder dig av?

Någon form av smärtstillande och antiinflammatorisk medel borde följa med för att göra livet lite lättare.

Imodium mot diarré kan vara en räddare i nöden när ni ätit lunch på en shady vägkrog i en by.

Samt någon form av vätskeersättning för att kompensera för all den vätska du förlorar om du blir dålig i magen eller magsjuk.

 

En elastisk linda för stukningar och avlastande förband kan vara bra att ha med sig.

skavsårsplåster i olika storlekar och utförande kan rädda vilken dag som helst. Köp med lite extra för att vara på den säkra sidan.

Vanligt plåster i metervara kan också vara bra att packa med sig. Då kan man formge sina egna plåster på plats.

Samt kompresser förpackade i singular. Dessa tillsammans med den elastiska lindan kan dem bilda ett väldigt bra provisorisk tryckförband i väntan på ambulans eller annan transport in till mer avancerad sjukvård om en riktig olycka skulle vara framme.

 

Till detta borde en vass nål, en tändare, en liten textilsax och en pincett vara med i sjukvårdskitet också för att med lätthet kunna ta hand om blåsor, stickor, och för att kunna klippa till plåster och annan material när ni sitter i vägkanten och polaren har fått ett sprucket skavsår på hälen.

Slutsats: Läs på så att ni kan använda allt ni tar med er på rätt sätt så att ni inte hanterar materialen fel och kanske därmed utsätter er för en större fara. Var noga med hygienen vid sårskötsel och glöm inte engångshandskarna.