Backpackning – i ryggsäcken

Vad stoppar man då i ryggsäcken eller packningen?

 

Ja detta beror helt på vilken typ av resa du ska göra.

Ska ni bo på hotell och leva poolliv med samma boende hela vistelsen?

Eller ska ni bo på hostel och byta boende ofta för att se mer av området?

Tillåter budgeten att du köper ny utrustning ut med vägen?

 

Om tanken är att ni ska vara stationerade på ett och samma ställe kan du kosta på dig lite mer bagage, eftersom du inte ska dra runt på det hela tiden.

Men om tanken är att ni ska förflytta er varje dag, kanske med flera byten så kan det vara skönt att inte ha en packning som väger 20+ kg.

 

Kläder

Enklast är att packa det du tror dig behöva. (Klädväg!)

Testa sedan att bära runt bagaget hemma, upp och ner för trappan eller en runda runt lägenheten. Packa sedan upp allt igen och ta bort 1/3 som du lägger tillbaka där den hör hemma.

Sedan tar du bort hälften av det som är kvar av packningen och lägger det på samma ställe, se dock till att du iallafall har en uppsättning av allt. Detta kan du sedan packa ner i ryggsäcken igen och lägga till dubbla uppsättningar underkläder och strumpor.

Låt packningen stå över natten och riv upp den igen dagen efter, titta efter om det är något du speciellt reagerar över att du har packat, och granska detta om det var positivt eller om du börjar ifrågasätta varför den ligger här(?)

Låt dem positiva sakerna vara kvar i ryggsäcken och ta bort dem ifrågasatta sakerna.

Detta gäller i synnerhet kläder!

 

Utrustning

När det handlar om ren utrustning så leta efter flera användningsområden för prylen innan du köper eller packar ner den.

Hygienartiklar kan vara bra att ha ett komplett set när du reser hemifrån, då du inte vet om du fastnar på vägen och måste sova över någonstans du inte räknat med.

Tillsammans med ett sjukvårdskit som är baserat på backpackning är dessa två områden något du inte borde spara vikt på först då det kanske händer något där du behöver använda utrustningen innan du får chans att köpa på dig nytt.