Backpacking

Backpackning är någorlunda om inte enklare än vandring, dock på något sätt, är backpackning mer avancerat än en vandringstur… Eller?

Dom båda är uppbyggda på snarlika sätt med undantaget från att den geografiska omgivningen, att det krävs erfarenhet, planering och förberedelser.

Utan denna grund kan resan oavsett inriktning bli en krossad dröm.

Backpackning

Med detta sagt betyder det inte att man behöver en doktorsavhandling i planering utan bara att man ska ha koll på vad det kan ställas för krav mentalt och fysiskt på en, men även praktiskt. Så som ansökan om visum, ett pass som är giltigt enligt gällande regler, och att man har genomgått ett vaccinationsprogram, (om detta krävs för det område man tänkt besöka?)

Planering

Först kan man göra en grovplanering om var man tänkt sig åka. Lättast är att gå tillbaka till tankar och idéer man haft, drömmar man vill förverkliga, områden som man på något vis har fattat tycke för.

Listar man ner dessa punkter och sedan gör en fördelar vs. nackdelar baserade på föregående punkter har man snart en lista över resmål eller ett specifikt som sticker ut lite extra.

Härifrån kan man sedan ställa frågor som varför man ska hit, och hur man ska ta sig dit för att bli ännu säkrare på ändamålet med resan.

Redan nu kan man även kolla på ett hemresealternativ och se hur det skulle gå till i så fall, ibland kan det inte vara lika lätt som att ta sig dit.

När detta är löst kan man gå in på dem lite mer administrativa uppgifterna, som oftast tar längst tid, vilket gör att det är viktigt att se över dessa punkter tidigt i planeringen för att undvika att hela projektet faller på en formalitet.